Vårdbyggnadspriset

Ett pris för goda exempel på fysiska miljöer inom vård och omsorg
Start > Vårdbyggnadspriset

Vårdbyggnadspriset

Vårdbyggnadspriset uppmärksammar goda exempel inom arkitektur, premierar innovativ vårdmiljö och framhåller goda processer. Sedan 2003 har Forum Vårdbyggnad delat ut priset vid fyra tillfällen. Senast var 2019 och i år (2021) är det dags igen.

Priskategorier

Vårdbyggnadspriset 2021 delas ut i följande två kategorier

  • Större vårdbyggnadsprojekt
  • Mindre vårdbyggnadsprojekt

Alla projekt som är byggda/ombyggda inom de senaste fem åren kan nomineras och tävla om Vårdbyggnadspriset 2021. Undantagna är de 6 projekt som blev nominerade till priset 2019.

 

Vem kan nominera

Alla som har intresse i vårdens byggnader och kunskap om ett ny- eller ombyggnadsprojekt som man tycker borde uppmärksammas. Det innefattar vård- och omsorgspersonal, fastighetsföreträdare, sjukhusledning och politiker, liksom entreprenörer, arkitekter och andra konsulter.

  • Sista dag för att nominera ett projekt är den 19 april.

Nomineringsförfarandet är detta år förenklat, därför kan ytterligare information komma att efterfrågas inför eller under juryns arbete för de bidrag som går vidare i urvalsprocessen.

Urvalsprocess

En jury utsedd av Forum vårdbyggnads styrelse kommer under perioden maj-oktober att bedöma de nominerade bidragen. De bästa projekten presenteras i samband med prisutdelningen på Forums Höstkonferens 2021.

 

Vinnare

Vårdbyggnadspriset 2021

Nominerade

Vårdbyggnadspriset 2021

ARKIV

Vårdbyggnadspriset 2019

Nomineringar / Vinnare

Nyhetsbrev

Step 1 of 3